Vianocne Trhy

Tak som sa tento vikend dva krat vyskytol na vianocnych trhoch na hlavnom namesti. Velmi dobry napad tieto trhy, clovek nemusi doma varit, vyzivna vecera pozostavajuca z ciganskej v zemli, mastneho chleba s cibulou a pecenych gastanov sa da velmi lahko zvladnut za pol hodinku a pocit prijemne naplneneho zaludka vyvolava vskutku vianocnu atmosferu. Kedze je potrebne dodrziavat aj pitny rezim, majitelia stankov mysleli aj na nas zdravotny stav a ponuka mierne alkoholickych napojov je vskutku pestra. Siroky vyber vareneho vina so zostatkovym obsahom alkoholu od 0-10% a teplotou od 20-90C, rozne druhy viac-menej pitnej kombinacie, caj-rum-cukor-voda, medovina a hriatuo. Prave v ponuke hriateho som objavil slabinu tohorocnych trhov, chapem, ze technologicke moznosti platenych stankov zdaleka neposkytuju ten komfort pripravy ako prava bacovska koliba ale to , aby mi naliali mierne teplu ???-icu a lyzickou pridali trochu studenej masti ma priviedlo na myslienku podelit sa zo svojim receptom na hriatuo, tak ako som sa nim doma vecer dorazal po cely vikend. Suroviny: oravska slaninka, nie velmi prerastena, slivovica (pokial mozno 52%), med a trocha vody. Postup: do hrnceka dame na mierny plamen oskavarit trochu slaniny, po chvili pridame lyzicku medu a pockame az sa med skaramelizuje. Priame asi polievkovu lyzicu vody a rozmiesame, ked zmes vody a karamelu zacne znova vriet nalejeme slivovicu a hned odstavime, nechceme predsa drahocenny alkohol vyvarit. Hriatuo prelejeme do salok a ihned kozumujeme. Silnejsie povahy si ho muozu este pred honzumaciou nachvilu zapalit. Na zdravie. V dalsom pokracovani nieco od Jamesa Bonda.
Diskusia
marekv
(19/12/2002)
(22:22)
mne sa to divadielko velmi paci a povazujem to za originalne a velmi ftipne.. zasiel by som si veru na tamojsie bryndzaky.. :O
Roman F
(11/12/2002)
(15:00)
poslednou vetou si ma upokojil, ak mas povodnu slivovicu, zvysok hadam nahradis. BTW v tej restike som par razy bol, ked sme mali v Poprade tenisovy turnaj pre zakaznikov. Musim povedat, ze tie kapsle mi dost vadili, vzdy ked mi za zadkom nejaky lapaj vystrelil tak som sa oblial
barky
(11/12/2002)
(11:52)
urcite to nebude ono, hriato treba vediet robit, mne najviac chuti to co robi moj starky, jednoducho ma v tom prax:-))
marekv
(11/12/2002)
(08:54)
roman.. opat si potvrdil svoj pisatelsky talent.. velmi dobre.. akoby som tam bol.. alebo to je take iste ako minuly rok, kde som bol?? :O.. kazdopadne dakujem ze si mi konecne ozrejmil termin hriatuo, pretoze som naozaj nemal paru, ze tu je toto.. vo svite pri poprade je restika, co sa vola Stokava (s ako stuka) a v nej podavaju hriatuo aj so stylobym divadelnym kuskom a to, ze vsetok personal sa velmi narychlo nahodi do "zbojnickeho" a pribehnu ku stolu za zvuky strielajucich karabim (alebo ako sa volaju tie janosikove pistole?? ;).. samozrejme kapsle vo vnutri.. je to cool.. ak budete mat raz moznost, doporucujem vyhladat tu restiku, maju tam asi naj brynzove halusky na slovensku.. vazne.. mozem si spravit hriatuo aj ked nepouzijem oravsku slaninu ale bacon niekde z Iowy a nepouzijem mez zo slovenskych luzin ale honey niekde z mexica? myslis ze to bude dobre? teraz prisla kacena zasielka z domu, takze slivovicky jesto.. ;)
barky
(09/12/2002)
(11:57)
ja som prvykrat zavital na vianocne trhy az tento piatok okolo jedenastej, po dokladnom hrani biliardu a sipok a piti piva v mamute, dal som si tiez cigansku ale nebolo to nic extra. Len teraz neviem ci to bolo tym, ze stanok v ktorom som si ju kupoval bol posledny otvoreny alebo je to tym ze som cigansku jedol len druhykrat v zivote a neviem ako vlastne ma chutit.
Na pridanie diskusii k tejto sprave musis byt prihlaseny ako uzivatel. Ak nemas uzivatelsky profil, mozes sa zaregistrovat (trva to asi 20 sekund). Po registracii budes most pridavat aj vlastne spravy. Ak uz mas profil, prihlas sa v sekcii Prihlasenie. Ak este nemas profil, zaregistruj sa v Registracia

2002-2006 | Zvolna.sk je zabavny portal a diskusne forum plne pohody, vsetko tu ide pekne zvolna.